Tananger er nevnt i maritim sammenheng allerede i 1608.
Meny
Tananger er nevnt i maritim sammenheng allerede i 1608.
Noen år senere ankommer hollenderne Norge, verdens største sjøfartsnasjon på den tiden. Hollenderne var også handelsmenn (sjørøvere mente andre) og de oppdaget det store hummerfiske som foregikk ut mot øyene i havgapet.
Senere kom engelskmenn og oppkjøpere fra fjern og nær.
Hummerfiske ble en betydelig inntektskilde,
spesielt for de store handelshusene i Stavanger.
Hummer ble synonymt med Tananger.
I dag kan vi friste med nytrukket hummer;
Hav, miljø og tradisjoner
As early as 1608 Tananger was recognized for its maritime significance.
A few years later sailors began arriving from the Netherland, which was the largest seafaring nation at the time.
They were also traders, although some felt they were pirates, and they quickly discovered that there was an abundance of lobsters amongst the islands, just off the coast from Tananger.
Later English traders arrived together with others from around the world.
Income from lobster fishing became a substantial part of the local fishing industry.
Lobsters were synonymous with Tananger.
Today we can still tempt you with freshly caught and prepared lobsters;
A maritime atmosphere and sea trading traditions.
Hummeren`s Spesialitet:
Nytrukket Hummer
Velg din egen hummer fra vårt saltvannsbasseng
Serveres med salat, dressinger, Sandefjordsmør og baguette
Kr.110,- pr. 100 gr.
Vi anbefaler en avkjølt Sancerre
Fresh Lobster
Catch your lobster from our water tank,
and we will prepare it for you with salad,
dressing, creamed butter- sauce and baguettes.
Kr. 110,- pr. 100 gr.
We recommend a nice bottle of Sancerre with the Lobster
Forretter / Starters
Hummerens Fiskesuppe
Rød og hvit fisk serveres med grønnsaker Julienne
Our well-known Fish soup
Red and white fish served with vegetables Julienne
***
Kokos bakte Scampi med asiatiske grønnsaker
.
Coconut baked Scampi with Asian vegetables
***
Smørstekte kamskjell med blomkål pure og chorizo
Butterflied Scallops with cauliflower pure and chorizo
***
***
Våre forretter koster kr 145,-
Price starters 145,-
Fisk / Fish
Ovnsbakt langefilet med kremet dillsaus, sauterte sukkererter, cherrytomat, paprika. Serveres sammen med nykokte poteter
Oven baked Long filet served with creamed dill sauce, sugar peas, cherry tomatoes and paprika. Served with freshly boiled potatoes.
Kr. 365,-
***
Pannestekt Ørretfilet med sauterte grønnsaker, purreløk saus og potet pure
Pan fried Trout with vegetables, leek sauce and mashed potatoes
Kr. 395,-
***
Kjøtt / Meat
***
Urtebakt indrefilet av okse med ratatouille, brokkoli og stekte poteter med løk og bacon
Herb baked tenderloin of beef served with ratatouille, broccoli, potatoes with bacon and onions
Kr. 395,-
***
Grillet lammekotelett med grønne brekkbønner og bacon med ovnsbakte hvitløk poteter, tzatziki og gresk salat
Grilled lamb chops with green beans and bacon served with overbooked potatoes, tzatziki and greek salad
Kr. 395,-
***
Dessert/ Sweets
Sjokoladefondant med vaniljeis og couli
Chocolate fondant
Served with vanilla ice and couli
Kr. 115,-
***
Sjokoladefondant med vaniljeis og couli
Chocolate fondant with vanilla ice and couli Kr. 115,-
***
Tilslørte bondepiker
Traditional Scandinavian dessert with apple compote, crumbles and cream
***
Pannacotta med skogsbær kompott
Pannacotta with forest fruit compote
Kr. 115,-
***
Allergener
Etter nye regler i 2015 er nå alle retter merket med allergener.
Vennligst merk at andre/flere allergier enn de som er nevnt kan forekomme, vi ber derfor alle med allergier om å gi beskjed til servitør.
We take allergies seriously and appreciate knowing about them before ordering.
Please ask us.
Allergen Symbol
Laktose / lactose
Egg / Egg
Peanøtter / Peanuts
Nøtter / Nuts
Soya
Gluten
Fisk / Fish
Skalldyr / Shell Fish
Bløtdyr / Mollusks
Selleri / Celery
Sennep / Mustad
Sesamfrø / Sesame
Lupin
Sulfitt / Sulphite